trende

Hakkımızda

Anasayfa » Hakkımızda

Beldemiz hafızlar, hocalar beldesi olarak da bilinen Karapınar Kasabası  hafızlık müessesesi 1945-50 ’li yıllarda Rahmetli Hafız Necip Usta hocamızın babaları Mehmet Ali Usta ve Mustafa Yılmaz, Hazim Soylu gibi fahri kuran eğitimi hizmeti veren hocalar ile başlamıştır.

Zamanla (1990 yılından sonra kursumuz gündüzlü kız kur’an kursu olarak devam etmiştir.) köyümüzdeki kuran kursu yetersiz kaldığından dolayı, hafızlık yapmak isteyen öğrencilerimizden bir kısmı Kayseri, Konya, Trabzon ve Bolu gibi çevre vilayetlere gitmek zorunda kalınmıştır.

Hafızlar beldesindeki birikim ve tecrübe ile yetişmiş öğreticilerimizden aldığımız güven kendini gösterdiğinde, 2009- 2015 yılları arasında (şimdiki kız kursu) binalarımız yapılmış ve ilk kuran kursumuz 2015 yılında faaliyete geçirilmiştir. Bugüne ulaştığımızda Şeyhull Kurra İbrahim Tanrıkulu Kuran Kız ve Erkek Kuran Kurslarımız faaliyet göstermektedir.

Kurslarımızda 2023-2024 yılı eğitim öğretim başında kız kursumuzda 130, Erkek kursumuzda ise 150 öğrenci yeni başlamıştı.

Kur’an faaliyetlerinin gelişmesinde en önemli dönemlerinden birisi olan dönemin Nevşehir İl Müftüsü Dr. Süleyman AKTAŞ memleketimizde Kur’an eğitiminin ve Kur’anî ilimlerin daha güzel ve kaliteli manada yapılması amacıyla bir dizi çalışmalar başlatmış, bu çalışmalar neticesinde, bu işin kısa süreli eğitim faaliyetiyle netice vermeyeceği kalıcı ve uzun vadeli bir eğitim programıyla düzeleceği fikrine ulaşan müftü Aktaş, memleketin en büyük kıraat hocalarından Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu hocayı Nevşehir’imize davet etmiş ve meseleyi çözmede kendisinden yardım istemiştir. İbrahim Tanrıkulu Hoca Efendi, kendisinin yetiştirdiği ve kıraat okutma icazetini verdiği ender talebelerinden olan Fatih Ateş, Adem Tartar, Durmuş Aydoğdu, Mehmet Ali Yakupoğlu gibi hocalar ile ilimizde  Kıraat ilminin ilk tohumlarının atılmasına vesile olunmuştur.

Binalarımızın yapımında Karapınar Kasabasındaki ve çevre halkımızın bedelsiz yer temini ve bütün maddi imkanlarını zorlamalarıyla, muazzam destekleriyle, özellikle hocalarımızın kıymetli emekleri ve fedakarlıklarıyla 15 Haziran 2015 tarihinde beldemizde 180 öğrencisiyle Kur’an eğitimi yeni bir heyecanla yeniden başlamıştır.

Gayret bizden başarı Allah’tandır…

Whatsapp
Yönetici
Yönetici
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1